Hypericum

Kwekerij florsima is in 2013 zijn we begonnen met het planten van hypericum, dit voor de productie als snijtak. De rassen die we hebben zijn Magical Fall, Green power, White fall, Red fame en Tropical fall. Deze hebben respectievelijk als kleuren donkerbruin, groen, wit, donker rood en helder rood. Hiermee hebben we een mooie range van kleuren en verschillende rijpheidstadia. De eerste zullen begin augustus snij klaar zijn en de laatste half september. Omdat kwekerij florsima op de klei zit van het voormalig Zuiderzee is de kleur en helderheid van de bessen en blad uitstekend.

In 2014 hebben we als eerste jaar de hypericum gesneden voor de veiling, het overgrote deel van de takken worden verhandeld via de veiling in Rijnbrug. We proberen iedere dag voor de veiling te staan met het beste product. In het teeltseizoen worden we bij gestaan door Profyto en kolster bv. waar de rassen ook vandaan komen, hiermee zijn we gegarandeerd van professionele teeltbegeleiding wat weer zorgt voor een mooier en beter gewas. Doordat we samen met profyto werken kunnen we biologische bestrijdingsmiddelen inzetten die ook als plantversterker werken maar ook als schimmel en insectenbestrijding. Hierdoor wordt de inzet van reguliere bestrijdingsmiddelen een stuk minder.

De hypericum wordt voor de snijtak in boeketten geteeld, een andere naam voor hypericum is Hertshooi. Dit is een plantengeslacht uit de hertshooifamilie (Hypericaceae). Het geslacht omvat struiken en kruidachtige planten. De soorten zijn populair in de sierteelt omdat de soort goed uitstoelt en mooi geel bloeit in de zomer. Enkele soorten en hybriden (Hypericum androsaemum, Hypericum ×inodorum) ontwikkelen bessen in het najaar. De besdragende soorten worden sinds begin jaren negentig op grote schaal als snijtak voor in boeketten geteeld.

Mocht u als klant of particulier interesse hebben om een keer te komen kijken bij de kwekerij dan bent u van harte welkom. De mooiste tijd is om in augustus of september te komen. Als u interesse heeft als koper dan kunt u altijd bellen. Mijn nummer is te vinden bij contact.

over ons
<h4>florsima.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.florsima.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/hypericum"><b>Hypericum</b></a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pioenrozen">Pioenrozen</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pompoenen-en-kallebassen">Pompoenen en Kallebassen</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/sneeuwbes">Sneeuwbes</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/over-ons">Over ons</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.florsima.nl/privacy">Privacyverklaring</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />