Pioenrozen

Pioenroos (Paeonia) is een geslacht uit de familie Paeoniaceae. De botanische naam Paeonia gaat terug op de antieke oudheid. Paieon was een god uit het Oude Griekenland.

Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten pioenrozen, met veel verschillende kleuren. Ook de vormen van de bloemen zijn divers, er zijn enkele bloemen, half gevulde en gevulde bloemen. De bloemen kunnen wit, roze, rood of geel zijn. Bij kwekerij florsima hebben we de rassen Sarah bernardt, dr Alexander flemming en immaculee. Respectievelijk hebben ze de kleuren wit roze, licht roze en wit. In het teeltseizoen worden we bij gestaan door Profyto en kolster bv. waar de rassen ook vandaan komen, hiermee zijn we gegarandeerd van professionele teeltbegeleiding wat weer zorgt voor een mooier en beter gewas. Doordat we samen met profyto werken kunnen we biologische bestrijdingsmiddelen inzetten die ook als plantversterker werken maar ook als schimmel en insectenbestrijding. Hierdoor wordt de inzet van reguliere bestrijdingsmiddelen een stuk minder. De meeste soorten worden niet hoger dan 1m. Pioenrozen zijn winterharde vaste planten, die zeker 20 jaar lang mooi kunnen blijven bloeien. De pioenroos houdt van veel zon en heeft een steuntje nodig voor de lange steel, met aan het einde de grote, zware bloem. Pioenrozen kunnen in de border staan, maar ook in een pot worden gehouden.

Mocht u als klant of particulier interesse hebben om een keer te komen kijken bij de kwekerij dan bent u van harte welkom, de mooiste tijd is om in augustus of september te komen. Als u interesse heeft als koper dan kunt u altijd bellen. Mijn nummer is te vinden bij contact.

over ons
<h4>florsima.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.florsima.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/hypericum">Hypericum</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pioenrozen"><b>Pioenrozen</b></a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pompoenen-en-kallebassen">Pompoenen en Kallebassen</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/sneeuwbes">Sneeuwbes</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/over-ons">Over ons</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.florsima.nl/privacy">Privacyverklaring</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />