Sneeuwbes

In 2014 hebben we de sneeuwbes geplant, hierdoor hebben we nog geen oogst gehad van de sneeuwbes. Dit is hetzelfde als bij de hypericum en pioen, namelijk dat je in het eerste jaar geen oogst hebt. Het perceel sneeuwbessen hebben we naast een strook 1e en 2e jaars bloemen staan, een akkerrand. Doordat er veel bijen, wespen hommels lieveheersbeestje enz enz in vliegen hebben we een natuurlijke bestrijding van luizen en andere plagen, de hommels en bijen zorgen ervoor dat de sneeuwbessen bestoven worden en zo een mooie tak van bessen maakt.

De rassen die we hebben zijn Magical mandy, Magical treasure en de Magical Avanlanche, deze hebben respectievelijk de kleuren licht roze, diep donker roze en prachtig wit. Omdat kwekerij florsima op de klei zit van het voormalig Zuiderzee is de kleur en helderheid van de bessen en blad uitstekend. In het teeltseizoen worden we bij gestaan door Profyto en kolster bv. waar de rassen ook vandaan komen, hiermee zijn we gegarandeerd van professionele teeltbegeleiding wat weer zorgt voor een mooier en beter gewas. Doordat we samen met profyto werken kunnen we biologische bestrijdingsmiddelen inzetten die ook als plantversterker werken maar ook als schimmel en insectenbestrijding. Hierdoor wordt de inzet van reguliere bestrijdingsmiddelen een stuk minder.

De sneeuwbes (Symphoricarpos albus) is een struik, die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). Het is een stinsenplant. De plant komt van nature voor in Noord-Amerika. De bessen zijn doordat ze saponine bevatten, giftig. De struik wordt tot 1,5 m hoog en vormt uitlopers. De aan de onderkant blauwgroene ronde tot elliptische bladeren zijn 3-7 cm lang.De sneeuwbes bloeit in juli en augustus met roze bloemen. De bloeiwijze is een aar.De vrucht is een witte, 1-1,5 cm grote bes.De plant komt in het wild voor op vochtige, voedselrijke grond in loofbossen.

Mocht u als klant of particulier interesse hebben om een keer te komen kijken bij de kwekerij dan bent u van harte welkom, de mooiste tijd is om in augustus of september te komen. Als u interesse heeft als koper dan kunt u altijd bellen. Mijn nummer is te vinden bij contact.

over ons
<h4>florsima.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.florsima.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/hypericum">Hypericum</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pioenrozen">Pioenrozen</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/pompoenen-en-kallebassen">Pompoenen en Kallebassen</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/sneeuwbes"><b>Sneeuwbes</b></a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/over-ons">Over ons</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.florsima.nl/privacy">Privacyverklaring</a><br /> <a href="http://www.florsima.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />